IronHorse Flex

PDFPrintE-mail

Slide_Ny_JrnHst_Flex_701x240_2_EN

We are proud to announce new product innovations!


Nu lanseras Järnhästen Flex, en modell med förbättrade egenskaper i terrängen, fler funktioner och en möjlighet till ett bredare tillbehörsprogram. Maskinen premiärvisas på Vildmarksmessen 2015 i norska Lilleström den 9-12 april.

 

Efter att ha lyssnat på användarna tillsammans med en analys av behovet av tillbehör till Järnhästen, har Lennartsfors utvecklat denna modell som ett komplement till nuvarande maskin. Modellen kommer att heta Flex medan de befintliga versionerna benämns Classic och kommer att finnas tillgängliga parallellt för olika kunders behov.

Den största nyheten ligger i det i chassiet integrerade, flyttbara redskapsfästet. Detta ger tillsammans med t ex timmervagnen eller älgvagnen betydligt bättre egenskaper vid körning i terräng.

DSC_0374DSC_0319


Fästet flyttas manuellt, men maskinen kan också med fördel utrustas med en hydraulisk kolv som förutom att enkelt justera läget på redskapsfästet också medger att ett tippflak kan monteras på ett enkelt sätt med en tryckstång.

För kunder med extra höga krav på drivbanden har också ett helt nytt drivsystem med s k intern drivning tagits fram och provats under närmast extrema förhållanden.

DSC_2174

 

Ytterligare ett tillbehör som kommer att finnas tillgängliga är en lastplåt för montering på den flyttbara timmerbanken för att underlätta winschning av större stockar.

Lastplt-till-Flex-frilagd_mindre

Vi kommer att fortsätta utveckla fler tillbehör med Flexmodellen som bas.

Vill du se de nya Flex funktionerna - titta på Lennartsfors Play