Om Lennartsfors

PDFSkriv utSkicka sidan
Lennartsfors AB har lång och gedigen erfarenhet av mekanisk tillverkning, bland annat som tillverkare av kontorsmaskiner, bilkomponenter och träbearbetningsmaskiner.

De flesta av de anställda har egen erfarenhet av praktiskt arbete i skogen eller med träbearbetningsmaskiner vilket innebär att vi förstår betydelsen av bra kvalitet och enkelhet i användandet

Några milstolpar

1947 bildades den mekaniska verkstad som ligger till grund för den nuvarande verksamheten.

1951 igångsattes tillverkningen av den första helt svenskbyggda spritduplikatorn Facit Plento.

I början av 1970 - talet startades tillverkning av träbearbetningsmaskiner.

Numer består verksamheten av tillverkning av produkter för småskaligt skogsbruk och olika transporter i terräng. Programmet består av flera modeller sågverk och ett minilunnaren Järnhästen. Olika legotillverkningar utförs också.

tillv_da_o_nu

2007 bildades ett helägt dotterbolag till Lennartsfors AB dit tillverkningen av flakmopeder från företaget Norsjö Mekaniska AB i Forshaga flyttades och idag utvecklas, tillverkas och marknadsförs även dessa i Lennartsfors men under namnet Norsjö Moped. Du hittar mer info om flakmopederna på www.norsjo.com

Postmoped-frilagd

 

Utveckling och produktion

Utveckling sker med egna resurser eller tillsammans med kunniga teknikleverantörer i ett nära samarbete med olika myndigheter och användare. Verksamheten bedrivs i ett nära förhållande till natur och miljö. Hög kompetens, kvalitet och trygghet är för oss viktiga beståndsdelar och allt detta skall avspeglas i våra produkter.

För att kunna tillmötesgå kraven på rationell produktion, optimal kvalitet och för kunden bästa totalekonomi har vi genomfört ett antal investeringar i både administrativa system och olika produktionsutrustningar. Förutom konstruktion och utvecklingsavdelning består våra resurser av en modern maskinpark med bl a olika NC-maskiner för skärande bearbetning, robotsvetsning, miljövänlig pulverlackering, sammansättning, samt lager och distributionskapacitet.

Våra samlade resurser och erfarenheter, där vår personal är vår största tillgång, ger oss unika möjligheter att arbeta från idé till färdig produkt och distribution.