HOS ISAKS TRÄDFÄLLNING

En höjdardag i Malmköping

Vi besöker Isaks Trädfällning, ett riktigt familjeföretag

En vacker höstdag hade vi avtalat att träffa företaget Isaks Trädfällning ute i fält strax norr om Malmköping inte långt från Flen. Efter någon mil med allt smalare vägar anlände vi till arbetsplatsen för dagen, ett sommarhus med äldre tall- och lövträd som ägarna önskat att Isaks Trädfällning skulle ta bort på ett säkert och effektivt sätt.

Arbetet med att ta ned träden var redan i full gång och Isak(som egentligen heter Robert) och hans båda två söner Felix och Lucas som arbetar  i bolaget, hade forslat bort mycket av de kapade grenarna och riset med deras Järnhästen Essenence som för dagen var utrustad med tillbehöret Arboristgripen AG300.

Hantering av ris och grenar är en stor del av en trädfällares vardag. Här krävs en rejäl risgrip för att få med sig så mycket som möjligt.
Det gäller att hålla ordning på linor och krokar och arbeta systematiskt när man är på 10-12m höjd..
Det gäller att hålla ordning på linor och krokar och arbeta systematiskt när man är på 10-12m höjd..

Man slås omedelbart hur viktigt det är med ordning och reda på en arbetsplats som denna, både för den egna säkerheten, men även för att inga obehöriga riskerar skadas. Infartsvägar och stigar som leder till tomten är väl avspärrade med plastband och tydliga skyltar.
Linor, rep och andra verktyg som krävs för arbetet placeras på lämpligt sätt för att inte hamna fel vid själva nedtagningen av trädstammarna.
Killarna kommunicerar med sin headset som är integrerade i skyddshjälmarna och arbetet sker metodiskt och säkert.

Efter att vi fått vara med och titta hur arbetet går till och förstås hur Järnhästen Essence med Arboristgripen används, får vi under en fikarast också tillfälle att prata lite mer med Isak och hans söner.
Han berättade lite mer om företaget Isaks Trädfällning och hur det hela startade för flera år sedan då han efter att ha arbetat med helt andra uppgifter inom IT-världen och kände för att sadla om och satsa på något som kändes lite mer “äkta”. Uppväxt som han var från barnsben med skogsskötsel, blev trädvård ett naturligt val. Att sen kunna utveckla företaget och kunna jobba med sina båda söner är ju också en fantastisk möjlighet.

Om Isaks Trädfällning
Registreringsår: 2018
Antal anställda: 2
Säte: Eskilstuna
Tjänster: Trädfällning, stubbfräsning, trädvård/beskärning, röjning, mm.
Hemsida: www.isakstradfallning.se
E-post: info@isakstradfallning.se
Telefon: 073-344 52 17

Isaks Trädfällning utgår från Eskilstuna och tar jobb främst söder om Mälaren och de är mycket omtyckta av sina kunder. Vi som besökte dem denna dag såg också hur noggranna och effektiva de var och hur de återställde trädgården efter att ha avverkat bort flera större tallar och fraktat bort flera lass med ris och grenar. Deras medvetna val av arbetsmaskiner som t ex Järnhästen Essence innebär också genom sitt låga marktryck att skadorna på gräsytorna bli minimala. 

Vi passade förstås på att fråga hur maskinen från Lennartsfors fungerade och vi kunde konstatera att konceptet med en radiostyrd, bandgående maskin utrustad med Arboristgripen är något som passar för de uppgifter vi sett utföras. Det fanns lite förbättringsmöjligheter i utformningen av själva klon som vi tog med oss och vi behöver också se på möjligheten att öka lyfthöjden på lyften. Maskinen vi tittade på saknade en mindre uppdatering i hydrauliksystemet, men så fort denna blir installerad kommer också en del rörelser i lyften bli lite mjukare.   

Vill du veta mer om Järnhästen Essence och hur maskinen kan användas av arborister och trädfällare hittar du mer info här.
Du kan också beställa mer produktinformation och prisuppgifter.
Vill du få tillfälle att själv prova eller få en demonstration så kontakta någon av våra duktiga återförsäljare. 

Mikael Swartz, VD och Dick Henriksson, Försäljningschef Sverige

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0