På jakt med
järnhästen

Jakt är ett mycket vanligt användningsområde för Järnhästen. Att ta sig fram till och från svåråtkomliga platser med Järnhästen som älgdragare underlättar enormt mycket för jaktlaget.

Järnhästen - jägarens bästa vän

Konceptet utvecklades redan på 80 talet för- och av jägare. För transport av älg i skogen eller varför inte av både vildsvin och hjort? Nu med möjlighet till modern hydraulik, vinsch och en rad specialutvecklade tillbehör för att göra jakten enklare.
Över 12’000 producerade maskiner som levererats till alla världsdelar, borgar för en kvalitetsprodukt med överlägsna terrängegenskaper, särskilt i svår eller i våt terräng.

Funderar ni på att skaffa en terränggående maskin för jakt frestas man kanske av tanken att en traktor eller ATV skulle vara ett alternativ. Detta fungerar förstås också i de flesta fall men vill man ha en maskin som verkligen tar sig fram i skogen och med ett rejält lass, då måste man titta på mer specialanpassade produkter som till exempel Järnhästen.

Järnhästen på jakt

Fördelar

SPARAR RYGGEN

Att med delar av jaktlaget dra ut älgen med mankraft är väldigt påfrestande. Med Järnhästen lastar du snabbt på älgen med vinschen och kan påbörja transporten direkt.

INTE FAST I SKOGEN

Med Järnhästen minskar risken för att köra fast i terrängen. Det här är ett koncept verkligen utvecklat för användning i våra skogar.

DIT TRAKTORN INTE NÅR

Ingen maskin är bäst på allt. Traktorn med släp och Järnhäst är dock en svårslagen kombination när man vill ha både räckvidd och hastighet i transporten.

SLIPPA HAVERIER

En vanlig ATV som ibland används som älgdragare, är egentligen inte framtagen för tung last i väglös terräng vilket gör den känslig för haverier.

MER MED SAMMA INVESTERING

En Järnhäst är en verktygs- och transportbärare vilket gör att du kan använda den som dragare, lastare och arbetsmaskin genom de olika tillbehören.

UNDVIKA KOSTSAMT UNDERHÅLL

Att underhålla en Järnhäst kräver vanligen ingen serviceverkstad utan kan enkelt skötas av ägaren.
(Givetsvis finns även möjlighet att  få detta ordnat via vårt servicenätverk)

Modeller för jakt

Flex jakt

Vid beställning väljer du mellan älgflak eller älgvagn.

Interndrivning med Heavy Duty Band

Handvinsch

På Jakt modellerna kan du välja på Älgflak eller Älgvagn. Detta är älgflaket

Modeller för jakt

Classic Jakt

Vid beställning väljer du mellan älgflak eller älgvagn.

Classic standard drivband

Handvinsch

På Jakt modellerna kan du välja på Älgflak eller Älgvagn. Detta är älgflaket

Järnhästen

utvecklat för- och av jägare

Många jägare har genom åren också tagit fram egna smarta lösningar på hur man använder Järnhästen under jakten och flera av våra tillbehör har en gång startat som självbyggda prototyper. Vi uppmanar alla våra kunder att diskutera med oss om idéer och tankar kring både maskin, metod och tillbehör.

Järnhästen på jakt

Exempel på maskiner

Järnhäst Classic

Med älgflak

Järnhäst Flex

Antons Timber Edition med motorvinsch och älgflak

Järnhäst Flex

Antons Timber Edition med motorvinsch och älgvagn

Järnhäst Flex

Med älgflak

Järnhäst Flex

Med älgvagn

Järnhästen

Tillbehörsprogram och tillval

Järnhästen baseras på en flexibel grundmaskin med stora möjligheter för varianter och olika tillbehör.
Vi har utvecklat ett antal grundtillbehör och fler finns i planeringen. Dessutom kan du som kund använda allroundfästet eller till och med utveckla egna tillbehör. Kontakta oss gärna om du har specifika önskemål så ska vi försöka hjälpa till med specifikationer, råd och tips.

Flaket monteras enkelt på JärnHästen. med den stora baklämmen ner fälld är det enkelt att med hjälp av vinschen att last från marken.

Älgbygel
Art.nr: 531 0140-67

Bygel för lättare uppvinschning av vilt på vårt Älgflak. Gör att älgens huvud hamnar längre upp fram mot motornoch däremot en bättre balans vid körning i terräng.

Motorskydd
Art.nr: 531 0140-68

Motorskydd som skyddar motorn och avgassystemet mot blod från t ex en älg som lagts på motorn. (Passar ej 13 Hk)
Flakvagnen är monterad med ledbart fäste på maskinen och kan justeras i höjd genom att hjulinfärstningen vrids 180 grader. Genom den låga höjden bak är den mycket lämplig att vinscha upp laster från marken som tex. älgtransport
Motorvinsch till JärnHästen levereras komplett med 20 meter wire med krok på wire. I motrorvinschen ingår snedstag, remskivor, rem och remskydd. Last skyddet är integrerat med vinschen. Dragkraften är 700 Kg – 1000 Kg.

Löstagbar LED-Belysning
Art.nr: 531 0143-91

Löstagbar laddbar LED-Belysning inkl.fäste till JärnHästen. Används som arbetsbelysning vid körning med JärnHästen eller ta loss lampan och häng upp den vid arbetsplatsen. Uppladningsbar Lumen 1000/2000 5000K Li-ion batteri 7,4v – 8,8 Ah IP44 Mått 193x132x216 mm

Handvinsch Heavy Duty
Art.nr: 531 0144-12

Denna kraftiga handvinschen passar bra när man inte har motorvinsch på sin JärnHäst. Handvimschen levereras med förstärkt fäste och 20 meter wire och krok. Dragkraft 500 Kg

Skyddsöverdrag
Art.nr: 501 3979-02

Formsytt skyddsöverdrag anpassat för JärnHästen. Skyddar motor och styrspak vi transport och förvaring utomhus

Servicekit
Art.nr: 5310144-30

Servicekitt till JärnHästar Classic och Flex som är tillverkade efter 2017 och framåt. Passar tiil IH2090PW/IH2013PW med motorvinsch. Variatorrem, Rem till motorvinsch, Tändstift. Gaswire, Handbromswire

Vill du veta mer?

Kontakta oss för mer information. Du når oss via formuläret nedan eller ring oss på +46(0)573-392 00.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0