Paysalia och Rocalia Mässan Lyon, Frankrike

Paysalia och Rocalia mässan i Lyon, som hålls vartannat år, är den största mässan av sitt slag för landscaping- och trädgårdssektorn i Frankrike. Lennartsfors AB var på plats  tillsammans med vår mångåriga partner, Innovation et Paysage.

Redan på flygplatsen i Lyon möttes man av flera skyltar och stånd med representanter från Paysaliamässan, som på hjälplig engelska förklarade hur man bäst kunde ta sig vidare till mässområdet. En halvtimmas taxiresa senare och efter att ha trängts bland tusentals andra mässbesökare kom jag äntligen fram till våra vänner på Innovation et Paysages utställningsmonter där jag hälsades hjärtligt välkommen av ägaren Frank Jacob och hans stora team av mycket vänliga och kompetenta medarbetare.

En trogen och passionerad distributör av Cheval de Fer – Järnhästen

Innovation et Paysage, som är en av Lennartsfors äldsta distributörer , har byggt upp ett stort nätverk av säljare inom alla regioner i Frankrike och det märktes att detta var ett väloljat maskineri. Alla medarbete drog sitt strå till stacken och stod i samtal från arla till särla varje dag av mässan. På plats hade man även en Classic Forest, eller som fransmännen säger: Cheval de Fer. Denna visades flitigt upp och förklarades i detalj för intresserade besökare.

Innovation et Paysage har under årens lopp byggt upp en stor produktpalett för att hantera alla möjliga slags arbeten som man kan påträffa inom landscaping, vattenvård och skogsbruk i Frankrike. Man erbjuder maskiner för röjningsarbete i känsliga vattenmiljöer genom t.ex. svenska Truxor, och en mängd trädgårdsmaskiner för parker och trädgårdsanläggningar, eller för höbärgning i alpina miljöer med hjälp av specialslåttrar. Inom sådana nischer finns det många gånger hård konkurrens och andra alternativ att tillgå, men för den traditionella Järnhästen tillskrivs en alldeles unik ställning, framför allt inom skogsbruksutbudet. Järnhästen utgör nämligen en helt unik produktlösning inom Innovations produktpalett som är bekant inom skogsbrukets kretsar för dess höga kvalité. Genom vidareutvecklingen av Järnhästen Essence så har Lennartsfors AB också lyckats skapa en segmentöverskridande lösning för även andra områden utöver skogsbruket.

Intryck från Paysaliamässan

Under de tre dagarna mellan 5–7 december så besökte över 38 000 människor Paysalia-mässan och dess 1 732 utställare, vilket innebar ett nytt rekord. Det höga besökstrycket märkte man också tydligt vid montrarna där det nästan inte var en lugn stund. Utbudet bland de många utställarna var mycket färgat av fjärrstyrningskoncept för gräsklippare, slaghackor, rotorslottrar, plogblad etcetera där även drivband var ett mycket vanligt inslag. Detta går ju väl hand i hand med Järnhästen Essence, som karaktäriseras av både fjärrstyrning och starka drivband och som är en maskin i tiden.

 

Annars var nya batteridrivna maskinalternativ ett stort tema på mässan och detta involverade alltifrån större traktorer och grävmaskiner till små gräsklippare. 
Ett exempel på en av dessa innovatörer var Novum Tech som utvecklar och producerar Li-Ion-batteripaket från 48 V till 800 V för en kapacitet mellan 4 kWh och 450 kWh. Här använder man sig av ett termaliseringssystem för att förlänga batteriernas livslängd och för att även kunna använda batteripaketen i kallare miljöer. En nybyggd grävare berättade dem skulle skickas till ett företag i Oslo. Denna skulle utan problem kunna gräva vid -20 grader. Detta var som sagt bara en av många innovatörer på plats, men det bådar spännande framsteg för framtiden!

Cheval de Fer – ett varumärke som står sig

Järnhästen har i varje fall fått en djupt förankrad plats bland många användare och ägare över åren i Frankrike, mycket tack vare dess distributör Innovation et Paysage. 

Både medarbetare från Innovation et Paysage och mässbesökare som använt Järnhästen vurmade över dess styrka och hållbarhet. Anledningen till att intresset lever kvar än idag efter åratals på den franska marknaden, är dess gedigna kvalité och användarvänlighet. För händiga ägare och användare erbjuder den oändliga möjligheter till att anpassas eller byggas om allt efter deras egna behov. Tydligen ett koncept som går hem hos fransmännen.

Vi ser därför fram emot många spännande år för
Cheval de Fer i Frankrike!

 

Tommy Olsson, Exportchef

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0